ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Με το άρθρο 100Α του Συντάγματος, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, ως μεγάλο σώμα της διοίκησης, καθίσταται συνταγματικά προβλεπόμενος και κατοχυρωμένος θεσμός. Το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους ( Ν.Σ.Κ.) αποτελεί ενιαία, ανώτατη Αρχή του Κράτους και υπάγεται απευθείας στον Υπουργό Οικονομικών (άρθρο 1, Ν 3086/2002).

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
10
ΔΕΚ
Χαιρετισμός Προέδρου ΝΣΚ στο συνέδριο "Δικαιοσύνη και Κοινωνία" Χαιρετισμός του Προέδρου του ΝΣΚ στο Επιστημονικό Συνέδριο που συνδιοργάνωσαν τα Διοικητικά Δικαστήρια Θεσσαλονίκης, ο Δήμος Θεσσαλονίκης και ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης με θέμα "Δικαιοσύνη και Κοινωνία" στις 29 και 30 Νοεμβρίου 2019, στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.
06
ΔΕΚ
Επίσκεψη εργασίας ομάδας λειτουργών ΝΣΚ στο Συμβούλιο της Ευρώπης Κατόπιν σχετικής πρόσκλησης που αποδέχθηκε ο Πρόεδρος του Ν.Σ.Κ., ως Agent της Ελλάδας στο Ε.Δ.Δ.Α., ομάδα λειτουργών Ν.Σ.Κ. συναντήθηκε με εκπροσώπους της Υπηρεσίας Εκτέλεσης του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Στρασβούργο. Οι συναντήσεις εργασίας πραγματοποιήθηκαν από 12 έως 15 Νοεμβρίου 2019 και, κατά τη διάρκειά τους, οι λειτουργοί Ν.Σ.Κ. ενημερώθηκαν για θέματα εκτέλεσης αποφάσεων του Ε.Δ.Δ.Α., καθώς και για ευρύτερα θέματα προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων από εποπτεύοντα όργανα του Συμβουλίου της Ευρώπης (CPT, ECRI, CEPEJ, Γραφείο Επιτρόπου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα).
02
ΔΕΚ
Επιστημονική εκδήλωση του ΤΠΔ & της Ένωσης Αστικολόγων Την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 18:30, στο κτίριο της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΤΠΔ Ακαδημίας 40, το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και η Ένωση Αστικολόγων συνδιοργανώνουν επιστημονική εκδήλωση με θέμα: "Παρακαταθήκη και Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων". Στην εκδήλωση συμμετέχει μεταξύ άλλων ως εισηγήτρια η Νομικός Σύμβουλος του Κράτους Χριστίνα Διβάνη, με θέμα: "Παρακαταθήκη - Δημόσια Κατάθεση: Θεσμικό Πλαίσιο - Ομοιότητες και Διαφορές".