Επιστροφή

Ορκωμοσία 17 νέων Λειτουργών του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους

5
Δεκ

Παρουσία του Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα και της Προέδρου του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους Ευγενίας Βελώνη, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022 στην Αίθουσα της Ολομέλειας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (Ν.Σ.Κ.) η τελετή υποδοχής 17 επιτυχόντων του Διαγωνισμού για την πλήρωση σαράντα τριών (43) κενών οργανικών θέσεων Δόκιμων Δικαστικών Πληρεξουσίων, που προκηρύχθηκε με τη με αριθμό 482/2021 (Γ΄2894) απόφαση της Προέδρου του Ν.Σ.Κ.

Τους νέους Δοκίμους Δικαστικούς Πληρεξούσιους υποδέχθηκε η Πρόεδρος του Ν.Σ.Κ. η οποία στη σχετική ομιλία της τόνισε τη σημασία της εισόδου τους, ως ανώτατων Κρατικών Λειτουργών στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, ένα συνταγματικά κατοχυρωμένο θεσμό ο οποίος συμπλήρωσε εφέτος 140 χρόνια ζωής στην υπηρεσία του κράτους δικαίου και στην προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα ασκήσουν τα καθήκοντά τους με αίσθημα ευθύνης, σθένος, αποφασιστικότητα και ευσυνειδησία, με μέθοδο και αποτελεσματικότητα.

Η Πρόεδρος αναφέρθηκε επίσης στο χαρακτήρα του Νομικού Συμβουλίου ως συλλογικού Οργάνου, γεγονός το οποίο παρέχει τη δυνατότητα εποικοδομητικού διαλόγου επί των υποθέσεων που θα κληθούν να χειριστούν οι Δόκιμοι Δικαστικοί Πληρεξούσιοι, στη δεδομένη συνεργασία μεταξύ των Λειτουργών του Ν.Σ.Κ. και στην ανάγκη αγαστής συνεργασίας με το διοικητικό προσωπικό του Ν.Σ.Κ., το οποίο χαρακτήρισε ως δεύτερο πυλώνα της λειτουργίας του.

Ο Υπουργός Οικονομικών συνεχάρη τους νέους Δόκιμους Δικαστικούς Πληρεξούσιους για την επάξια είσοδό τους στο Ν.Σ.Κ., Σώμα που διαχρονικά υπηρετεί τα συμφέροντα του Ελληνικού Δημοσίου με υπευθυνότητα, νομική ασφάλεια και αποτελεσματικότητα, επεσήμανε την άριστη συνεργασία με το Σώμα και αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες μεγάλου εθνικού ενδιαφέροντος υποθέσεις, η επίλυση των οποίων έγινε με την καθοριστική συνδρομή του Ν.Σ.Κ.

Χαιρετισμό στους νέους συναδέλφους εκ μέρους της Ένωσης Μελών του Ν.Σ.Κ. απηύθυνε και η Πρόεδρος της Ένωσης Μελών Ν.Σ.Κ. κ. Εμμανουέλα Πανοπούλου, Νομική Σύμβουλος του Κράτους, αναφέροντας ότι η συμμετοχή των Λειτουργών στη διαχείριση των κοινών των μελών του ΝΣΚ θα είναι για όλους μια ευκαιρία ανταλλαγής απόψεων και διαβούλευσης επί κοινών ζητημάτων που απασχολούν το Σώμα ώστε μέσω της συλλογικής προσπάθειας να επιτυγχάνονται πάντα καλύτερα αποτελέσματα, προς όφελος όλων των μελών και με σκοπό τη διαφύλαξη και εξέλιξη του θεσμικού ρόλου του ΝΣΚ.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Αντιπρόεδροι ΝΣΚ κ.κ. Βασιλική Πανταζή, Γεώργιος Κανελλόπουλος, Νίκη Μαριόλη, Ανδρέας Ανδρουλιδάκης, Στυλιανή Χαριτάκη, Νικόλαος Δασκαλαντωνάκης, Αφροδίτη Κουτούκη, Δήμητρα Κεφάλα και Αντώνιος Τατσόπουλος.

Στη συνέχεια παρατέθηκε δεξίωση για τους νέους συναδέλφους και τους συνοδούς τους στους χώρους του 3ου ορόφου της Κεντρικής Υπηρεσίας με επιμέλεια της Ένωσης Μελών του Ν.Σ.Κ.

Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό καθώς και τις ομιλίες της Προέδρου του Ν.Σ.Κ. και της Προέδρου της Ενώσεων Μελών Ν.Σ.Κ. μπορείτε να δείτε στους παρακάτω συνδέσμους.

Ομιλία Προέδρου ΝΣΚ

Ομιλία Προέδρου Ενώσεων Μελών Ν.Σ.Κ.

Φωτογραφικό Υλικό: 1, 2, 3