Επιστροφή

Συμμετοχή της Προέδρου του Ν.Σ.Κ. στην εκδήλωση παρουσίασης του έργου «Τα διακόσια χρόνια του ελληνικού Κράτους – δομές και θεσμοί»

4
Απρ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ Ν.Σ.Κ., ΝΙΚΗΣ ΜΑΡΙΟΛΗ, ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ "ΤΑ ΔΙΑΚΟΣΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ - ΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΘΕΣΜΟΙ"

Η Πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, Νίκη Μαριόλη, παρέστη στην εκδήλωση για την παρουσίαση του έργου «Τα διακόσια χρόνια του ελληνικού Κράτους – δομές και θεσμοί», που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 3 Απριλίου 2024 στη Μεγάλη Αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό της η Α.Ε. η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, και η παρουσίαση του δεκάτομου έργου, που εκδόθηκε με τη χορηγία της Τράπεζας Πειραιώς, έγινε από τον Ομότιμο Καθηγητή της Νομικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α., Νικόλαο Αλιβιζάτο, τον Γενικό Γραμματέα του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, Καθηγητή του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α., Ευάνθη Χατζηβασιλείου και τον Πρόεδρο του Ιστορικού Αρχείου του Ε.Κ.Π.Α., Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α., Ευάγγελο Καραμανωλάκη.

Η έκδοση αυτή αποτελεί επιστημονικό «καρπό» των πολυάριθμων σημαντικών ανακοινώσεων που παρουσιάστηκαν το 2022, στον κύκλο επιστημονικών συναντήσεων που διοργάνωσε το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών με γενικό τίτλο «Τα διακόσια χρόνια του ελληνικού κράτους». Οι ημερίδες αποσκοπούσαν στο να αποτυπώσουν την ανάπτυξη των κρατικών λειτουργιών στους δύο αιώνες από την Ελληνική Επανάσταση, στο πλαίσιο μιας αναλυτικής προσέγγισης των πεπραγμένων του κράτους και της κοινωνίας αλλά και της πολιτικής κουλτούρας, στην οποία αυτά παραπέμπουν.