Επιστροφή

Συμμετοχή της κας Προέδρου του Ν.Σ.Κ. στην εκδήλωση παρουσίασης του τόμου "Το Συμβούλιο της Επικρατείας. Ο θεσμός και τα πρόσωπα."

4
Απρ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ Ν.Σ.Κ., ΝΙΚΗΣ ΜΑΡΙΟΛΗ, ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΤΟΜΟΥ ΜΕ ΤΙΤΛΟ "ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ. Ο ΘΕΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ"

Την Τρίτη 2 Απριλίου 2024 η Πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, Νίκη Μαριόλη, παρέστη στην εκδήλωση, η οποία διοργανώθηκε από την Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας για την παρουσίαση του τόμου με τίτλο «Το Συμβούλιο της Επικρατείας. Ο θεσμός και τα πρόσωπα», η οποία πραγματοποιήθηκε στη Μεγάλη Αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών, παρουσία της Α.Ε. Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Κατά τον χαιρετισμό της, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στη σημασία του λευκώματος για τη θεσμική μνήμη του Δικαστηρίου και τόνισε ότι «Οι θεσμοί δεν είναι απρόσωπα σχήματα, αλλά διαμορφώνονται και παίρνουν την αξία τους από εκείνους που τους υπηρετούν».

Ο Επίτιμος Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Δημήτριος Σκαλτσούνης, παρουσίασε τον τόμο, ενώ την κεντρική ομιλία εκφώνησε ο Ομότιμος Καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Νικόλαος Αλιβιζάτος.