Επιστροφή

Συμμετοχή της Προέδρου του Ν.Σ.Κ. Νίκης Μαριόλη στη Συνεδρία Υποδοχής της Α.Θ.Μ. του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ. κ. Θεόδωρου Β'

16
Μαϊ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ Ν.Σ.Κ. ΝΙΚΗΣ ΜΑΡΙΟΛΗ  ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΤΗΣ Α.Θ.Μ. ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ Κ. Κ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ Β'

Την Τρίτη 14 Μαΐου 2024 η Πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, κ. Νίκη Μαριόλη παρέστη στη συνεδρία υποδοχής της Αυτού Θειοτάτης Μακαριότητας του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ. κ. Θεόδωρου Β', ως επίτιμου μέλους της Ακαδημίας Αθηνών.

Κατά την τελετή υποδοχής, προσφώνηση απηύθυνε ο Αντιπρόεδρος της Ακαδημίας, κ. Μιχάλης Τιβέριος, ενώ ο Γενικός Γραμματέας της Ακαδημίας,  κ. Χρήστος Ζερεφός, παρουσίασε την Α.Θ.Μ. τον Πάπα & Πατριάρχη Αλεξανδρείας & Πάσης Αφρικής κ. κ. Θεόδωρο Β', ο οποίος ακολούθως εκφώνησε ομιλία με θέμα: «Πατριαρχείον Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής: Φάρος Τηλαυγής εις την Ιστορικήν Διαχρονίαν».

Στην εκδήλωση, πέραν του Προεδρείου και των τακτικών μελών της Ακαδημίας Αθηνών, παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της Πολιτείας και της Εκκλησίας, όπως o Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του ΥΠΕΞ, κ. Ιωάννης Χρυσουλάκης, ως εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών, κ. Παύλος ως εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, κ. Ζέττα Μακρή, η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, κ. Ιωάννα Κλάπα, ο Εκπρόσωπος του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαοδικείας, κ. Θεοδώρητος, ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Ραφαήλ, η Αναπληρώτρια Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Χριστίνα Κεφαλογιάννη, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Αθηναίων, κ.  Γεώργιος Αποστολόπουλος.

 Μετά το πέρας της τελετής υποδοχής, παρατέθηκε δείπνο προς τιμήν του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας & πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρου Β', στην Αθηναϊκή Λέσχη.