Επιστροφή

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ Ν.Σ.Κ. ΝΙΚΗΣ ΜΑΡΙΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΠΡΥΤΑΝΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

25
Ιαν

Την Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2024 η Πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, κ. Νίκη Μαριόλη παρέστη στην εκδήλωση ανάληψης καθηκόντων των νέων Πρυτανικών Αρχών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, η οποία πραγματοποιήθηκε στη Μεγάλη Αίθουσα του Πανεπιστημίου παρουσία της Α.Ε. Προέδρου της Δημοκρατίας,  κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου, των μελών του Συμβουλίου Διοίκησης, των Αντιπρυτάνεων, των μελών της Συγκλήτου, των Κοσμητόρων, των Προέδρων, των πρώην Πρυτάνεων, των πρώην Αντιπρυτάνεων και ομότιμων Καθηγητών.

Ο Πρύτανης του Ε.Κ.Π.Α., καθηγητής κ. Γεράσιμος Σιάσος, απηύθυνε την κεντρική ομιλία, αναφέροντας τη συνεισφορά του Πανεπιστημίου στην εκπαιδευτική αριστεία του Έθνους  και τον έμπρακτο σεβασμό του προς τις αρχές και τις αξίες που συγκροτούν τον πυρήνα του ελληνικού πολιτισμού. Ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον Αντιπρόεδρο του Συμβουλίου Διοίκησης, καθηγητή Νικόλαο Θωμαΐδη και τα μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης, καθηγητή Σπύρο Βλαχόπουλο, καθηγητή Δημήτριο Καινούργιο, καθηγήτρια Αθανασία Σμυρνιώτου και καθηγητή Αχιλλέα Χαλδαιάκη.

Στη συνέχεια προβλήθηκε βίντεο της ιστορικής πορείας του Ε.Κ.Π.Α. και ακολούθησε σύντομο μουσικό πρόγραμμα από φοιτητές του Τμήματος Μουσικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν ευεργέτες και δωρητές του Πανεπιστημίου, εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού, εκπρόσωπος του  Προέδρου της Βουλής, εκπρόσωπος της Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχη,  εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, πρώην Πρωθυπουργοί, Μέλη της Κυβέρνησης,  εκπρόσωποι Πολιτικών Κομμάτων, Βουλευτές, Πρόεδροι των Ανωτάτων Δικαστηρίων, εκπρόσωποι Περιφερειαρχών, διαπιστευμένοι στην Ελλάδα Πρέσβεις, εκπρόσωποι της Στρατιωτικής Ηγεσίας  κ.α.