Επιστροφή

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ Ν.Σ.Κ. ΝΙΚΗΣ ΜΑΡΙΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ/ ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΣΔΑ

12
Ιαν
Την Τετάρτη  10 Ιανουαρίου  2024 η Πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, κ. Νίκη Μαριόλη παρέστη στην εκδήλωση, η οποία διοργανώθηκε από τη Νομική Βιβλιοθήκη µε αφορμή την έκδοση του βιβλίου του αποσπασμένου στη Γενική Διεύθυνση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Γραμματείας του Συμβουλίου της Ευρώπης, ∆ικαστικού Πληρεξουσίου Α΄ Ν.Σ.Κ., ∆.Ν.,  κ. Γρηγορίου Αυδίκου, επί της βασικής συνιστώσας της έννοιας του Κράτους Δικαίου, «Ελευθερία της Έκφρασης και ΕΣΔΑ, Οι αποφάσεις του ΕΔΔΑ κατά της Ελλάδας και η εκτέλεσή τους».

Η Ελευθερία της Έκφρασης, ουσιαστικό θεµέλιο κάθε δημοκρατικής κοινωνίας και πρωταρχική προϋπόθεση της προόδου της, καθώς και της ανάπτυξης της ανθρώπινης προσωπικότητας, αποτελεί  το σπουδαιότερο μέσο επικοινωνίας και έκφρασης του ατόμου.

Για το βιβλίο μίλησαν ο  Κοσμήτορας της Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ, τ. Πρόεδρος του ΕΔΔΑ,  κ Λίνος-Αλέξανδρος Σισιλιάνος, ο  τ. Πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, κ. Ιωάννης-Κωνσταντίνος Χαλκιάς, ο  Δικηγόρος κ. Βασίλης Παπαστεργίου, ενώ συμμετείχε διαδικτυακά και ο Δ.Ν., Πρόεδρος Πρωτοδικών, Πρόεδρος του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, κ. Πέτρος Αλικάκος.