Επιστροφή

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ Ν.Σ.Κ. ΝΙΚΗΣ ΜΑΡΙΟΛΗ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2024 ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

30
Ιαν

Την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου η Πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, κ. Νίκη Μαριόλη παρέστη στην  επίσημη έναρξη του δικαστικού έτους του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Στρασβούργο.

Η εκδήλωση περιελάμβανε συνέδριο με θέμα την «Επανεξέταση της επικουρικότητας στην εποχή της κοινής ευθύνης», στο οποίο παραβρέθηκαν πολλές εξέχουσες προσωπικότητες από τους ευρωπαϊκούς δικαστικούς κύκλους.

Η Πρόεδρος Síofra O'Leary εκφώνησε την εισαγωγική ομιλία στο συνέδριο ενώ οι δικαστές  Davor Derenčinović και Oddný Mjöll Arnardóttir συντόνισαν τη συζήτηση επί των θεμάτων   του συνεδρίου με ομιλητές  την Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου Peggy Ducoulombier, τη  δικαστή του  Ομοσπονδιακού Ανωτάτου Δικαστήριο της Ελβετίας, Julia Hänni, την Καθηγήτρια Παγκόσμιων Νομικών Σπουδών της Νομικής Σχολής του  Πανεπιστημίου του Μπέρμιγχαμ, Fiona de Londras και τον Δικαστή του  Ανωτάτου Διοικητικού Δικαστηρίου της Τσεχικής Δημοκρατίας, Michal Bobek. Την εκδήλωση έκλεισε ο  Δικαστής Darian Pavli.

Η Síofra O'Leary, Πρόεδρος του Δικαστηρίου, και ο φετινός προσκεκλημένος Didier Reynders, Επίτροπος Δικαιοσύνης της Ευρώπης, απευθύνθηκαν σε εκπροσώπους από τα ανώτατα δικαστήρια των 46 κρατών μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης και από τοπικές, εθνικές και διεθνείς Αρχές.

Ακολούθησε τελετή για τον εορτασμό της επίσημης έναρξης του δικαστικού έτους 2024.

----

Seminar: https://vodmanager.coe.int/cedh/webcast/cedh/2024-01-26-1/lang

Solemn hearing:https://vodmanager.coe.int/cedh/webcast/cedh/2024-01-26-2/lang