Επιστροφή

Συγχαρητήρια Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους

15
Ιουλ

Με αφορμή την απόφαση του Δ.Ε.Ε. (C-159/20), με την οποία κρίθηκε ότι η Δανία παρέβη τις υποχρεώσεις της, παραλείποντας να λάβει μέτρα ώστε να θέσει τέρμα στη χρήση της ονομασίας "φέτα" για τυριά τα οποία προορίζονται για εξαγωγή προς τρίτες χώρες, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων συνεχάρη το αρμόδιο Ειδικό Γραφείο Ενωσιακού Δικαίου του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, για τον εκ μέρους του άρτιο νομικό χειρισμό της παρέμβασης της Ελληνικής Δημοκρατίας στη σχετική δίκη επί της προσφυγής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά του Βασιλείου της Δανίας.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργος Γεωργαντάς σε σχετική δήλωσή του ανέφερε τα εξής:

«Η απόφαση του δικαστηρίου της EE, αποτελεί δικαίωση για τη χώρα μας και τους παραγωγούς μας. Η «φέτα» αποτελεί εθνικό προϊόν και τείνει να εξελιχθεί σε σήμα κατατεθέν για την ελληνική παραγωγή.

Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στη νομική ομάδα του Γραφείου Κοινοτικού Δικαίου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τη νομικά άρτια δουλειά τους στο χειρισμό της υπόθεσης.

Το ΥπΑΑΤ θα συνεχίσει τους ελέγχους στην αγορά για την προστασία της «φέτας» γιατί αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο για τις εξαγωγές της χώρας, αλλά και προϊόν που συνδέεται άμεσα με την ελληνική παράδοση».