ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Με το άρθρο 100Α του Συντάγματος, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, ως μεγάλο σώμα της διοίκησης, καθίσταται συνταγματικά προβλεπόμενος και κατοχυρωμένος θεσμός. Το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους ( Ν.Σ.Κ.) αποτελεί ενιαία, ανώτατη Αρχή του Κράτους και υπάγεται απευθείας στον Υπουργό Οικονομικών (άρθρο 1, Ν 3086/2002).

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
22
ΣΕΠ
Συνέδριο, με θέμα: «Η Ελληνική Δικαιοσύνη από την Επανάσταση του 1821 έως σήμερα. Σημαντικοί σταθμοί και προοπτικές Την Τετάρτη 8 και την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021, υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας, συνδιοργανώθηκε στην αίθουσα «Σταύρος Νιάρχος» του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ, Συνέδριο, από το Συμβούλιο της Επικρατείας, τον Άρειο Πάγο, την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, το Ελεγκτικό Συνέδριο, τη Γενική Επιτροπεία της Επικρατείας των Τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους και τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, σε συνεργασία με την Επιτροπή «ΕΛΛΑΔΑ 2021», με θέμα: « Η Ελληνική Δικαιοσύνη από την Επανάσταση του 1821 έως σήμερα. Σημαντικοί σταθμοί και προοπτικές».
22
ΣΕΠ
Επίσκεψη στην Κεντρική Υπηρεσία του ΝΣΚ Γερμανών και Ισπανών δικαστικών λειτουργών, στο πλαίσιο επιμορφωτικών ανταλλαγών που διοργανώνει το European Judicial Training Network (EJTN) Την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε στην Κεντρική Υπηρεσία του ΝΣΚ επίσκεψη Γερμανών και Ισπανών δικαστικών λειτουργών, στο πλαίσιο επιμορφωτικών ανταλλαγών που διοργανώνει το European Judicial Training Network (EJTN), συνοδευόμενων από τον Πρόεδρο του Τριμελούς Συμβουλίου Διοίκησης του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών, Κωνσταντίνο Ζουρνατζή.