ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Με το άρθρο 100Α του Συντάγματος, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, ως μεγάλο σώμα της διοίκησης, καθίσταται συνταγματικά προβλεπόμενος και κατοχυρωμένος θεσμός. Το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους ( Ν.Σ.Κ.) αποτελεί ενιαία, ανώτατη Αρχή του Κράτους και υπάγεται απευθείας στον Υπουργό Οικονομικών (άρθρο 1, Ν 3086/2002).

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
28
ΙΟΥΛ
Το ΝΣΚ υποδέχεται 10 νέους Συναδέλφους Παρατίθεται το κείμενο της ομιλίας του κ. Ιωάννη - Κωνσταντίνου Χαλκιά, Προέδρου του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, στην εκδήλωση ορκωμοσίας 10 νέων Δόκιμων Δικαστικών Πληρεξουσίων, που διοργανώθηκε τη Δευτέρα 27-07-2020 στην Κεντρική Υπηρεσία του ΝΣΚ.
22
ΙΟΥΛ
Διακομματική πρόταση νόμου, για τη συμμόρφωση της Ελλάδας με τις αποφάσεις του ΕΔΔΑ και την προσαρμογή της εθνικής νομοθεσίας στη νομολογία του - Υιοθέτηση της Εισήγησης του Προέδρου του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, κ. Ιωάννη - Κωνσταντίνου Χαλκιά Δείτε εδώ το σχετικό δελτίο τύπου της Βουλής των Ελλήνων, με ημερομηνία 20 Ιουλίου 2020 και θέμα: " Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος στον Πρόεδρο της Βουλής: Διακομματική Πρόταση Νόμου για εκκρεμείς υποθέσεις και καταδίκες της χώρας στο ΕΔΔΑ".
13
ΙΟΥΛ
Ενημέρωση των μελών της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής της Βουλής για την Παρακολούθηση των Αποφάσεων του ΕΔΔΑ από τον Πρόεδρο του ΝΣΚ Δείτε την ενημέρωση των μελών της "Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Παρακολούθησης των Αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου" της Βουλής, που έγινε την Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2020 και ώρα 18:00 στην αίθουσα της παλαιάς Γερουσίας της Βουλής από τον Πρόεδρο του ΝΣΚ, κ. Ιωάννη -Κωνσταντίνο Χαλκιά, σχετικά με τη νομοθετική πρόταση που επεξεργάστηκαν τα μέλη του Γραφείου Νομικού Συμβούλου στο Υπουργείο Εξωτερικών, ο Σχηματισμός Υποθέσεων Δικαιοδοσίας Δικαστηρίων Ευρωπαϊκής Ένωσης, Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Δικαστηρίων Αλλοδαπής και στελέχη της ΚΥ του ΝΣΚ για τη συμμόρφωση της Ελλάδας προς τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (Ε.Δ.Δ.Α.) και την προσαρμογή της εθνικής νομοθεσίας στη νομολογία του.