ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Με το άρθρο 100Α του Συντάγματος, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, ως μεγάλο σώμα της διοίκησης, καθίσταται συνταγματικά προβλεπόμενος και κατοχυρωμένος θεσμός. Το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους ( Ν.Σ.Κ.) αποτελεί ενιαία, ανώτατη Αρχή του Κράτους και υπάγεται απευθείας στον Υπουργό Οικονομικών (άρθρο 1, Ν 3086/2002).

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
13
ΙΟΥΛ
Ενημέρωση των μελών της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής της Βουλής για την Παρακολούθηση των Αποφάσεων του ΕΔΔΑ από τον Πρόεδρο του ΝΣΚ Δείτε εδώ την ενημέρωση των μελών της "Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Παρακολούθησης των Αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου" της Βουλής, που έγινε την Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2020 και ώρα 18:00 στην αίθουσα της παλαιάς Γερουσίας της Βουλής από τον Πρόεδρο του ΝΣΚ, κ. Ιωάννη -Κωνσταντίνο Χαλκιά, σχετικά με τη νομοθετική πρόταση που επεξεργάστηκαν τα μέλη του Γραφείου Νομικού Συμβούλου στο Υπουργείο Εξωτερικών, ο Σχηματισμός Υποθέσεων Δικαιοδοσίας Δικαστηρίων Ευρωπαϊκής Ένωσης, Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Δικαστηρίων Αλλοδαπής και στελέχη της ΚΥ του ΝΣΚ για τη συμμόρφωση της Ελλάδας προς τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (Ε.Δ.Δ.Α.) και την προσαρμογή της εθνικής νομοθεσίας στη νομολογία του.
06
ΙΟΥΛ
Ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου Κάλυψη κενής θέσης στη Γραμματεία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, από Έλληνα νομικό.
19
ΙΟΥΝ
Ανάρτηση της απόφασης 19-2171-cv/2020 Εφετείου των ΗΠΑ Επίσημη μετάφραση της απόφασης 19-2171-cv/2020 του Εφετείου των ΗΠΑ στην υπόθεση για το Χάλκινο Ειδώλιο Αλόγου